Bumerang

16 Ağustos 2014 Cumartesi

Hıngel


          Sivasın yöresel tariflerinden biridir hıngel. Aslen göçmen olmam ve bizlerde de hamur işlerine olan     düşkünlükten midir bilmem ama ben bu lezzete bayılıyorum. Patatesli mantı bir nevi. İyi ki komşularımız Sivaslı da bu lezzetle tanıştık :)

                                                                       Malzemeler                                                                  

Hamur için 
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su 
İç Harcı İçin
  • 3 adet haşlanmış patates
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Maydonoz
Üzeri İçin 
  • Tereyağ
                                                                     Hazırlanışı

Öncelikle patatesler haşlanıp ezilir. 
Derin bir tava ya da tencere içerisine alınıp pul biber, salça ve maydonoz eklenip çok kısa kavrulup soğumaya bırakılır.
Un derin bir kaba alınır ve içerisine tuz ve yavaş yavaş su eklenir. 
Hamur kıvamını aldıktan sonra merdane ve ya oklava yardımıyla açılır. 
Küçük kareler kesilip her birinin üzerine mantı yapar gibi patatesli harçtan konur.
Dilediğiniz şekilde şekil verip hamurlar kapatılır.
Bir tencere içerisin su kaynatılır. 
İçerisine hazırlamış olduğunuz hıngeller yavaş yavaş bırakılır. 
Piştikten sonra üzerine tereyağ dökülüp servise sunulur.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...