Bumerang

10 Temmuz 2014 Perşembe

Süt Dilimi

Süt dilimini sevmeyen az kişi vardır heralde. 
Bu lezzeti birde  Leyla ile yemek saati'nin tarifiyle deneyelim. :)


Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un 

Kreması İçin

  • 400 gr krema
  • 2 paket kremşanti
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

Kek hamurunu hazırlarken öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır. Yoğurt ve sıvıya eklenir. Diğer malzemeler eklenip spatula yardımıyla hamuru söndürmeden yedirilir. İki ayrı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit ölçüde kek hamuru yayılır ve 180 derecede pişirilir.

Kekimiz pişip soğurken kremasını hazırlayalım. Öncelikle kremşanti 1,5 bardak sütle çırpılır. Kalan malzemeler eklenip katı hale gelene kadar çırpılır. 1 saat buzdolabında bekletilir.

Kekimiz ve kremamız iyice soğuduktan sonra bir tepsi kek üzerine krema sürülür ve diğer tepsideki kekimiz üzerine kapatılıp dilimlenir.

Afiyet olsun.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...