Bumerang

22 Temmuz 2014 Salı

Makaron


                                                               Malzemeler
  • 110 gr çiğ badem
  • 200 gr pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 90 gr yumurta akı (2,5 adet yumurta akı)
  • Bir tutam krem tartar
  • 40 gr toz şeker


                                                             Kreması İçin

                                                          Nutella, Kremillia

                                                             Hazırlanışı
1-Badem, pudra şekeri ve kakao rondodan incecik oluncaya dek çekilir. 
2-Bir kabın içerisinde yumurta akı çırpılır. 
3-İçerisine bir tutam krem tartar ilave edilir. 
4-Ardından yavaş yavaş toz şeker eklenir. 
5-Mikserin devri arttılırılıp çırpma işlemi kabı ter çevirdiğimizde karışım dökülmüyorsa eğer bitirilir. 
6-İçerisine rondodan çekilen karışım eleyerek eklenip yavaşça spatula yardımı ile yedirilir. 
7-Sıkma torbasıyla yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye sekil verilip 15-20 dk üzerinin kabuk tutması beklenir. 
8-170 derecelik fırında 10-15 dk kadar pişirilir. 
9-Arasına ben bu sefer kolayına kaçıp nutella ve kremillia sürdüm. Siz isterseniz farklı kremalar hazırlayıp kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...