Malzemeler
- 110 gr çiğ badem
- 200 gr pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 90 gr yumurta akı (2,5 adet yumurta akı)
- Bir tutam krem tartar
- 40 gr toz şeker
Kreması İçin
Nutella, Kremillia
Hazırlanışı
1-Badem, pudra şekeri ve kakao rondodan incecik oluncaya dek çekilir.
2-Bir kabın içerisinde yumurta akı çırpılır.
3-İçerisine bir tutam krem tartar ilave edilir.
4-Ardından yavaş yavaş toz şeker eklenir.
5-Mikserin devri arttılırılıp çırpma işlemi kabı ter çevirdiğimizde karışım dökülmüyorsa eğer bitirilir.
6-İçerisine rondodan çekilen karışım eleyerek eklenip yavaşça spatula yardımı ile yedirilir.
7-Sıkma torbasıyla yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye sekil verilip 15-20 dk üzerinin kabuk tutması beklenir.
8-170 derecelik fırında 10-15 dk kadar pişirilir.
9-Arasına ben bu sefer kolayına kaçıp nutella ve kremillia sürdüm. Siz isterseniz farklı kremalar hazırlayıp kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder