Bumerang

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Browni


Malzemeler

  • 4 adet büyük yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 350 gr toz şeker
  • 230 gr tereyağ
  • 350 gr çikolata
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 160 gr un
Hazırlanışı
Bir kabın içerisinde benmari usulü tereyağ ve çikolata eritilir. Altını kapatıp şeker ilave edilir ve erimesi sağlanır. Kase ocaktan alınıp içerisine yumurta, yumurta sarısı ve vanilya eklenir. Ardından un ve kakao eklenip iyice yedirilir. Önceden yağlamış olduğunuz tepside 180 derecelik fırında 30 dk pişirilir. Piştikten sonra 30-45 dk kadarda buzdolabında bekletilir. Bu işlem browninizi dağılmadan rahatça kesebilmenizi sağlar. 

Afiyet olsun... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...