Bumerang

9 Mart 2014 Pazar

Zeytinyağlı Dolma


Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kilo yaprak
Hazırlanışı
Zeytinyağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları ilave edip onlarında kavrulmalarını sağlayın. Ardından yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domates, üzüm, dolma baharı, tuz ve şekeri ilave edip suyunu koyduktan sonra pişirmeye bırakın. Soğuduktan sonra yaprakları hazırlayıp sarın. Tencerenize dizdikten sonra üzerine limon dilimleyip yerleştirin. Yarım çay bardağı zeytinyağ ve 2 su bardağı su ilave edip pişirin. Yaklaşık 1 saat kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakın.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...