Bumerang

9 Mart 2014 Pazar

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

Misafirlerimiz için değişik bir şeyler ararken gözüme sefertasıtariflerinin bu nefis kurabiyeleri gözüme çarptı ve hemen yapmaya koyuldum. 


Malzemeler
  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 çay bardağı sirke
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu


Hazırlanışı

Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dilediğiniz şekilde şekillendirip hamurunuzu üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin. 180 derece fırında pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz. 

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...