Bumerang

9 Şubat 2014 Pazar

Köstebek Pasta


Malzemeler
Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un 
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
Kreması İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı
Öncelikle tatlımız için ilk olarak kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri renkleri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Süt, yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Kek hamurunuz hazır olduktan sonra 175 derecelik fırında pişirin. 
Kekimiz pişerken biz kremamızı hazırlayalım. Bütün malzemeleri bir tencerenin içerisinde karıştırıp pişirin ve soğumaya bırakın. 
Kekiniz pişip biraz soğuduktan sonra çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin. Elde ettiğiniz yuvarlaklardan artan kekleri rondodan geçirip kırıntı haline getirin. Yuvarlak olarak hazırladığınız keklerin her birini sadece ıslanacak şekilde sütü batırın. Üzerlerine birer dilim muz koyup krema dökün. Ardından rondodan çektiğiniz kırıntılara bulayıp elinizle şekillendirin. Köstebek pastanız artık hazır.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...