Bumerang

26 Şubat 2014 Çarşamba

Galeta Unlu Elmalı Kek


Malzemeler
Kek Hamuru İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 125 gr margarin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Üzeri İçin;
  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Margarin, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Vanilya, kabartma tozu ve unuda karışıma eleyerek ekleyin. Kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün. Her yerinin eşit yükseklikte olmasına dikkat edin. Üzerine elmaları ay şeklinde doğrayın ve cevizleri serpin. Başka bir kapta ise galeta unu, sıvı yağ, şeker ve tarçını karıştırın. Elmaların üzerinede bu karışımı döküp 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...