Bumerang

29 Aralık 2013 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa


Malzemeler
  • 1 kg pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı pirinç 
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bir tencerenin içerisinde zeytin yağ ile beraber küp küp doğranmış soğanları kavurun. Havuçları ince ince dilimler halinde doğrayıp tencereye alın ve kavurmaya devam edin. Ardından doğranmış pırasaları, yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edip 1 su bardağı su ekleyin. Kapağını kapatıp yaklaşık 40 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerine limon sıkıp servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...