Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 adet küçük boy rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1/2 çay bardağı dolmalık üzüm
- 1 çay kaşığı dolma baharı
- 1/2 çay kaşığı nane
- Maydonoz
- Tuz
Hazırlanış
Soğanları küp küp doğrayıp bir su bardağı zeytinyağla beraber kavurun. Dolmalık fıstıkları ve pirinci ilave edin. Yaklaşık 5 dk kavrulduktan sonra sırasıyla domates, üzüm ve baharatları ilave edin. 1 bardakta su ilave edip pişirin. Soğuduktan sonra içlerini temizlediğiniz dolmalık biberlerin içini doldurun. Üzerine domatesleri kabuklarıyla beraber ince ince doğrayıp kapak olarak süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder