Bumerang

15 Aralık 2013 Pazar

Zeytinyağlı Biber Dolması


Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 adet küçük boy rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1/2 çay bardağı dolmalık üzüm
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1/2 çay kaşığı nane
  • Maydonoz
  • Tuz
Hazırlanış
Soğanları küp küp doğrayıp bir su bardağı zeytinyağla beraber kavurun. Dolmalık fıstıkları ve pirinci ilave edin. Yaklaşık 5 dk kavrulduktan sonra sırasıyla domates, üzüm ve baharatları ilave edin. 1 bardakta su ilave edip pişirin. Soğuduktan sonra içlerini temizlediğiniz dolmalık biberlerin içini doldurun. Üzerine domatesleri kabuklarıyla beraber ince ince doğrayıp kapak olarak süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...