Bumerang

12 Aralık 2013 Perşembe

Susamlı Kandil Simidi


Malzemeler
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Dilediğiniz ölçüde şekil verip önce yumurta akına ardından susama batırın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirin. 
Ardından yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra (bu işlem simidinizin daha ağızda dağılır olmasını sağlayacaktır) 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...