Bumerang

14 Aralık 2013 Cumartesi

Revani


Malzemeler
Hamur İçin
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Şerbet İçin
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon


Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri, şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
Sıvıyağ, yoğurt, irmik, un ve kabartma tozunu ilave edin.
Ardından vanilya ve limon kabuklarını ilave edip yaklaşık 2 dk daha çırpın.
Tepsinize hazırlamış olduğunuz karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Hamurumuz pişerken şerbet yapımına geçelim.
Öncelikle şeker ve suyu 5-6 dk kaynatın.
Limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynamasını sağlayın ve soğumaya bırakın.
Revaniniz piştikten sonra ılık olan şerbetinizi üzerine döküp 1 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...