Bumerang

15 Aralık 2013 Pazar

Patatesli Rulo Açma


Malzemeler
  • 1 paket yaş maya (42gr)
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Patatesli Harç İçin
  • 4 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Hazırlanışı
Maya, süt ve şekeri yoğurun. Kalan malzemeleride ekleyip 40-45 dk hamuru dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölüp oklava yardımıyla açın. Yarım paket margarini eritip hamurunuzun üzerine serpin. Patatesli harcı hamurunuzun her yerine dağıtın. Hamuru rulo şekline getirdikten sonra 2cm kalınlığında kesin. Üzeri için hazırladığınız pekmezli karışımıda üzerine sürüp 180 derecelik fırında pişirin. Arzu ederseniz üzerine rendelenmiş kaşar peynirde koyabilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...