Bumerang

17 Aralık 2013 Salı

Midye Poğaça


Malzemeler
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket erimiş margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı
Margarin dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp her birini mümkün olduğunca ince bir şekilde açın. Aralarına margarini eritip sürün ve hamuru rulo haline getirin. Rulo şeklini verdirdikten sonra 2 cm kalınlığında dilimleyin. Kat kat görünümü vermek için dilemlemiş olduğunuz hamuru ortasından çok fazla ezmeden bastırın. Aralarına dilediğiniz iç harcı koyup katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...