Bumerang

12 Aralık 2013 Perşembe

Kayısı Marmelatlı Tart

Malzemeler
  • 200 gr kahvaltılık tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Kayısılı İç Harç İçin
  • 15-20 adet kayısı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içine kayısıları küp küp doğrayın.
Üzerine şekeri ilave edip kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
Tarçın ve cevizi de ilave edip ocaktan alın.
Tart hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin. 
Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parça koparın ve streç filme sarıp buzdobında sertleşene kadar bekleyin.
Kalan hamuru tepsinize eşit miktarda yayın ve iç harcını üzerine dökün.
Dolapta sertleşen hamuru tartınızın üzerine rendeleyin.
170 derecelik fırında pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...