Bumerang

14 Aralık 2013 Cumartesi

Elmalı Kurabiye


Malzemeler
Kurabiye Hamuru İçin
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr kahvaltılık tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Elmalı İç Harç İçin
  • 2 adet elma
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içine elmaları rendeleyin.
Üzerine şekeri ilave edip elmalar kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
Tarçını ve cevizi ilave edip soğumaya alın.
Kurabiye hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklava yardımıyla açın ve resimdeki gibi bıçakla ortalarına kesik atın.
Hazırlamış olduğunuz elmalı harcı da hamurunuzun ortası koyup sarın.
170 derecelik fırında pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...